Online training Jij Onderneemt Het

Voor iedere ondernemer die geïnspireerd wil worden en die met zijn ondernemerschap aan de slag wil gaan is er nu de unieke online training van Cisca, gebaseerd op het eerste boek dat zij schreef; "Jij onderneemt het" 

Een online training die heel toegankelijk is en heel praktijk en dagelijks gericht. Wat kom je tegen in je ondernemerschap, waar moet je allemaal aan denken en wat moet je steeds opnieuw weer doen?

Ondernemen is elke dag met de voeten in de klei en aan de slag op veel terreinen. Dat is precies wat Cisca de eerste jaren deed en in deze online training neemt ze je daarin mee. Elke les bevat een hoofdstuk en een toevoeging op het hoofdstuk alsmede een video die hierop ingaat. Daarin zie je Cisca precies zoals ze is en werkt. Verwacht dus geen gelikte filmpjes uit een studio maar opnames uit het hart vanachter het bureau waar het werk gebeurd. In het kantoor waar dagelijks wordt gewerkt. Juist door deze aanpak is het een hele toegankelijke en eerlijk training geworden die je aan het denken en aan het werk zet.

En niet te vergeten een betaalbare. Want het online programma kost je slechts €137,- excl btw.

De online training is naast het boek JIJ en de werkboeken Positioneren en Personal Branding de meest laagdrempelige manier om met Cisca aan het werk te gaan en te ervaren alsof ze bij je aan de keukentafel zit om te sparren over hoe jij om kan gaan met jouw ondernemerschap. 
Ondernemen moet je niet mooier maken dan het is, maar ook niet makkelijker dan het is. Er wordt veel van je gevraagd. Het vergt veerkracht en doorzettingsvermogen. Het mooie is, dat kan je allemaal leren. 

Elke ondernemer is anders. Logisch, want ieder mens is uniek. Toch benaderen ondernemers de verschillende facetten van het ondernemerschap, zoals social media, administratie, pr, marketing en sales, vaak op een standaard manier omdat het 'zo hoort' of omdat 'iedereen het zo doet'. 

 

Jammer! Want juist door jouw eigen kijk en jouw inbreng maak je het verschil. 

In de training komen niet alleen verschillende ondernemersvaardigheden aan bod. De focus ligt vooral op jouw inbreng, jouw voorkeuren en jouw gevoel bij het toepassen van die skills. Zodat helder wordt wat jouw manier van ondernemen is. In wekelijkse thema's wordt kennis over het onderwerp afgewisseld met vragen over jouw kijk op het thema en jouw werkwijze.

Je wordt uitgedaagd om naar je ondernemerschap te kijken en naar de thema's die bij het ondernemerschap horen. Waar sta jij in dat specifieke gebied? Waar is groei mogelijk, waar heb je kennis nodig en waar is het vooral doen? 

In deze training is het boek Jij Onderneemt Het het uitgangspunt. De onlangs vernieuwde versie van het boek is leidraad voor de 26 verdiepingslessen die ook in de online training zijn opgenomen.  Verschillende video's nemen je verder mee in de hoogtepunten en uitdagingen van jouw ondernemerschap.

Lia van den Berg van www.ccc-neco.nl over het boek Jij Onderneemt Het

“Vlot geschreven, leuke praktische haalbare oefeningen en vragen. Het is net alsof ik met je aan tafel 

zit te praten.”

 

Wat zo leuk is aan Cisca's boek is dat ze je het gevoel geeft dat iedereen ondernemer kan worden. Ze spreekt je niet aan vanuit de Ivoren Toren van geslaagde zakenvrouw, maar als mede ondernemer die al heel wat fouten gemaakt en overleefd heeft. Haar adviezen zijn nuttig, maar worden niet gebracht als DE oplossing. Garanties dat je als ondernemer slaagt als je dit boek gebruikt kan ze je uiteraard niet geven, maar dat je een eind op de goede weg bent als je dit boek als leidraad neemt daar ben ik in ieder geval van overtuigd."

 

Opbouw
De verdiepingslessen bestrijken steeds twee hoofdstukken uit het boek. Na het lezen van deze hoofdstukken, ga je in de online trainingsles dieper op de materie in en vind je verdiepingsvragen om na te gaan hoe ver jij hierin bent of wat je hierin nog te doen hebt. 

Video
In de video's vertelt Cisca Stasse je hoe zij zelf met deze onderwerpen is omgegaan of ermee heeft geworsteld en hoe het haar is gelukt om op het volgende level te komen.

Cisca Stasse schreef het boek Jij Onderneemt Het in 2013 toen zij op een belangrijk punt van haar ondernemerschap was gekomen. Nadat ze jarenlang samen met een collega ondernemer hun bedrijf van de grond probeerden te krijgen, met wisselend succes, besluit ze uit de vennootschap te stappen en zelfstandig door te gaan met een andere expertise. 

In het boek Jij Onderneemt Het vertelt ze hoe dat is gegaan en welke lessen ze in het ondernemerschap is tegengekomen. Ook wat ze ziet en ervaart bij klanten en andere ondernemers komt in haar boek uitgebreid aan bod, zodat je meeleest met diverse ervaringen op het ondernemerspad. 

Cisca organiseerde drie keer de Vrouwelijke Ondernemersprijs Drechtsteden, was initiatiefnemer van Vrouwennetwerk Drechtsteden, later Vrouwen Ondernemen Het, bracht twee eigen glossy's uit en schreef ook JIJ in een paar minuten per dag succesvoller, efficiënter en gelukkiger en richt zich tegenwoordig op ondernemers en ambitieuze persoonlijkheden.

Al deze kennis en ervaring heeft Cisca verwerkt in de online training Jij Onderneemt Het die je een uniek inkijkje geeft in de vele rollen en brede kennis waar je als ondernemer over moet beschikken. 

 

Anderen over werken met Cisca

"Al jaren werk ik samen met Cisca om als ondernemer het beste uit mijn zaak en mezelf te halen. De combinatie van persoonlijke ontwikkeling en een diepere kijk in mijn bedrijfsvoering zorgt ervoor dat ik niet stil blijf staan en stappen kan blijven maken. Eén van de opdrachten die ik van Cisca heb gekregen is het invullen van een positioneringswerkboek waarin je aan de slag gaat met het TWIST model. Het werkboek gaf me stof tot nadenken, er kwamen direct acties en verbeterpunten naar voren en het bracht me veel mooie bevestigingen. Voor mij heeft dit werkboek ervoor gezorgd dat ik mijn positionering en personal branding scherper en duidelijker heb en er nu dus nog beter mee aan de slag kan. Wanneer je nog bijna niets met deze twee onderwerpen doet kan ik me voorstellen dat er helemaal een wereld voor je open gaat en dat jouw kijk op marketing, klantbenadering en communicatie nooit meer hetzelfde zal zijn."
Marion van der Wielen, eigenaar van Beauty & Relax Lounge

 

"Ik ken Cisca als vrolijke, pittige en energieke businesscoach. ze is niet bang om je te confronteren en spreekt je duidelijk aan op je verbeterpunten. Omdat ze zich zelf continu ontwikkelt, is het ook interessant om langdurig met haar te werken. Altijd heeft ze weer nieuwe aandachtspunten, leestips en tools."
Wampie van Arkel, advocaat en mediator, eigenaar van Van Arkel Familierecht.