Een nieuwe tool, BaZi Karakteranalyse

Bam. Opeens werd helder waarom die burn-out mij was overkomen. “Leuk, een soort horoscoop, grappig!” dacht ik toen ik tijdens een training Feng Shui in aanraking kwam met BaZi. Maar het is zoveel uitgebreider en diepgaander dan dat. Het geeft heel specifieke inzichten en antwoorden op vragen. Het geeft inzicht in lessen die je hebt te leren en geleerd hebt.

Enfin, ik was meteen om en besloot me te verdiepen in BaZi. Het was de ontbrekende schakel in mijn zoektocht naar zelfkennis en zelfontplooiing. Door ‘je kaart’ te analyseren kom je tot de kern van je karakter en probleem. Veel belangrijker: je ziet de oplossing en mogelijkheden die er zijn. Waar kansen liggen en welke focus belangrijk is om verder te komen in je leven.

 

Eerst wilde ik het zelf helemaal ervaren, maar ik wist, dit is zó waardevol voor mijn klanten. Daarom heeft het in mijn life-, career- en businesscoaching een plek gekregen na een jaar van intensieve studie.

Wat zegt haar kaart?
Onlangs kwam een onderneemster naar me toe voor een BaZi consult. Ze was benieuwd welke informatie ik uit haar kaart kon halen. Ze had een hele specifieke vraag. Al sinds ze voor zichzelf was begonnen had ze elke maand zoveel onrust over haar financiën en was ze steeds bang dat de stroom op zou drogen en ze haar rekeningen niet meer kon betalen. Deze angst was onterecht en wanneer er een bepaald bedrag op haar spaarrekening stond werd ze rustiger, maar zodra die slonk kwam de onrust terug. Soms zo erg dat ze ervan verlamde.

Naast een aantal gerichte vragen over haar ondernemerschap bekeek ik haar kaart. Hierin zag ik dat ze karaktereigenschappen heeft die typerend zijn voor ondernemers. Vandaar haar wens om zelfstandig te zijn en het succes daarvan getuigt daar ook van. Naast deze eigenschappen heeft ze in haar kaart ook eigenschappen die ervoor zorgen dat ze een vast inkomen belangrijk vindt. Het is het karaktertype dat voorzichtig is, perfectionistisch en wat conservatief.

Door deze tegenstelling in haar karakter ervaarde ze enerzijds het plezier en de voordelen van het ondernemerschap maar met de onzekerheid die daarbij gepaard gaat, kon ze lastig omgaan. Het overschaduwde haar ondernemende kwaliteiten.

De oplossing? Een stevige buffer voor mindere maanden. Hier niet aankomen, ook niet voor investeringen. Een andere oplossing kan een vast inkomen ernaast zijn, sommige mensen doen het juist goed als ze naast het ondernemerschap ook een kleine baan hebben. Het geeft ze de rust, terwijl anderen er juist onrustig van worden en ze zich verdeeld voelen, kunnen deze mensen het goed combineren doordat ze veel discipline hebben en gestructureerd uit kunnen voeren wat ze hebben bedacht.

Niemand is het hetzelfde, dus geen enkele oplossing is hetzelfde. Je zoekt het beste de manier die het beste bij jou past. Die manier kan je terugvinden in je kaart. Laat het me weten als jij jouw manier wilt vinden.