Cisca Stasse

Kort gezegd, oftewel als elevator pitch:

Ik schreef twee boeken, organiseerde drie keer de Vrouwelijke Ondernemersprijs Drechtsteden, lanceerde twee glossy’s daaraan gekoppeld en ondernemer sinds midden jaren ’90. Gericht op communicatie met een specialisatie in positioneren en personal branding. Gefascineerd door tools voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling en voor BaZi Karakteranalyse in het bijzonder. 

 

De langere versie:
Ik ben een zogenoemd mensen mens, kattenvrouwtje, moeder van twee geweldige zonen, gek op boeken, lezen, schrijven en mooie plaatjes. Een extraverte introvert (EI), meestal positief dus een blij EI met een hang naar het lichte van het leven zonder de heavy stuff te negeren. Dat alles neem ik mee in mijn werk. Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn in zijn of haar werk. Of je nu ondernemer bent of een ambitieuze persoonlijkheid. Als je je eigen persoonlijkheid en unieke talenten trouw kan blijven en er jouw draai aan kan geven, jouw sausje, jouw smaak of hoe je het ook maar noemen wilt, dan onderscheid je je niet alleen als mens, werknemer of ondernemer, dan ben je ook een gelukkig mens, ondernemer of werknemer. Het is mijn stellige overtuiging dat wanneer je wilt groeien, persoonlijk en zakelijk succes hand in hand gaan.  

 

Wie was ik?
Als twintiger heb ik diverse opleidingen en banen op mijn cv gezet. Zo werkte ik o.a. als groepsleidster met dak- en thuislozen, als praktijkondersteuner bij een verloskundigenpraktijk en op de afdeling personeelszaken van een groot landelijk bedrijf. Leuke banen met uitdagingen, maar ik merkte toch dat ik mijn creativiteit en nieuwsgierigheid er niet in kwijt kon. Tot ik daarnaast startte als ondernemer. Ineens kwamen alle kwaliteiten en interesses die ik heb samen in het ondernemerschap. Eindelijk had ik het gevoel dat over heel veel onderwerpen een beetje weten goed van pas kwam en dat mijn constante stroom van ideeën nu goed gebruikt werden. Ik voel me dan ook als een vis in het water in het ondernemerschap.

Maar dat heeft ook moeten groeien. Want ook al voelde ik dat het ondernemerschap qua inhoud bij mij paste, ik heb wel moeten wennen aan de onzekerheid, de risico’s, het overal zelf verantwoordelijk voor zijn en het ontbreken van structuur. Dat dat went en is gegroeid, blijkt uit de stabiliteit van mijn ondernemerschap dat eind jaren negentig begon.

Ik heb onder andere opleidingen gevolgd in de dienstverlening en loopbaanbegeleiding. Volgde diverse cursussen zoals professional organizer bij het NBPO, behaalde een HBO Bachelor Communicatie en ik volgde de opleiding life coach en verdiepte me middels diverse cursussen in BaZi Karakteranalyse. 

Ik ben soms ook een vat vol tegenstrijdigheden want ik vind niks leukers dan met mensen samen zijn en samen werken of voor een groep staan, maar ik houd er ook van om me terug te trekken, ideeën uit te werken, te schrijven en concepten te bedenken of tijdens één op één gesprekken de diepte in te gaan. Juist deze verscheidenheid en de afwisseling kan ik kwijt in het ondernemerschap. Met workshops, gesprekken met klanten, tijdens het schrijven van een boek, bij het organiseren van een event of bijeenkomst en natuurlijk bij het bedenken van nieuwe ideeën.


Samen aan de slag? Mail me op info@jijonderneemthet.nl of bel me 06-81197637.

Visie en missie
Ik ben gefascineerd door persoonlijke en zakelijke effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Waarschijnlijk omdat het voor mezelf zo belangrijk is om structuur te hebben. Wat ik in mijn werk merk, is dat het wel of niet succesvol zijn voor een belangrijk deel is gekoppeld aan hoe effectief je bent in je werkzaamheden, of je je kunt focussen, makkelijk kunt kiezen en je echt kunt richten op datgene wat belangrijk is. Of je je bewust bent van je eigen valkuilen, blokkades en overtuigingen die soms wel en soms niet voor je werken.

De uitdaging in ons digitale tijdperk om je vooral te richten op je eigen werk en business en je niet af te laten leiden door ruis en andere ondernemers of collega's kan echt lastig zijn. In jezelf geloven, dat geloof vergroten, vertrouwen op je eigen expertise en je eigen unieke inbreng naar buiten brengen zijn aspecten die doorslaggevend zijn voor succes. En waar ik ook vaak genoeg nog mee worstel. Met focus en het geduld om jouw unieke manier en flow te vinden. 

Ik ken het klappen van de zweep, weet genoeg over onzekerheden, risico’s nemen en bovenal ambities waar durven maken, met vallen en opstaan. Ik werk al heel wat jaren met ambitieuze persoonlijkheden en ondernemers en ik weet dat het universele thema's zijn. Omdat ik weet wat er bij je speelt, waar je vandaan kan komen (soms van heel ver) en ook welk potentieel je in je hebt, als je het maar de ruimte durft te geven, kan ik jou helpen die volgende stap(pen) te zetten.

 

Werken met Cisca

Energie

Het wordt door anderen ook wel de "Cisca- energie" genoemd. Ik ga daar licht van blozen, maar het is waar dat ik veel energie heb en bekend sta om mijn "doen" mentaliteit. Wat niet wil zeggen dat ik geen periodes heb gekend of ken waarin ik mijn drive lijk kwijt te zijn. Inmiddels weet ik dat dat net zoals de seizoenen is. 

 

Actie

Reflectie en actie gaan bij mij hand in hand. Want je kan er zo lang over praten, denken en om heen blijven draaien als je wilt, je zal een keer ermee aan de slag moeten. Laten we dat maar zo snel mogelijk doen dan.

 

Doelen, positioneren & effectiviteit

Ik richt me altijd op het doel waar je naartoe wilt, de manier hoe je daarover kan communiceren en hoe je dat zo snel en effectief mogelijk bereikt.

 

 

Carry Yourself
Als ondernemer vind ik het geweldig om nieuwe projecten op te zetten en vorm te geven. Na mijn boeken en de Vrouwelijke Ondernemers Prijs Drechtsteden met gekoppelde glossy's krijgt dat nu vorm in Carry Yourself, feeldgood girl meets businesswoman. Een community in ontwikkeling die producten, tools en informatie voor de bewuste vrouw vormgeeft 

Niet alleen voor mijn eigen projecten loop ik warm, ook aan jouw project voeg ik graag mijn ideeën en waarde toe, zodat jouw droom geen droom blijft maar werkelijkheid wordt. Contact? info@jijonderneemthet.nl