Dit ben ik

Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn in zijn of haar werk. Ook als ondernemer is het belangrijk om stil te staan bij de vraag of je (nog) doet wat je wilt doen. Als je je eigen persoonlijkheid en unieke talenten trouw kan blijven en er jouw draai aan kan geven, jouw sausje, jouw smaak of hoe je het ook maar noemen wilt, dan onderscheid je je niet alleen als ondernemer, dan ben je ook een gelukkige ondernemer. Het is mijn stellige overtuiging dat het ondernemerschap je niet alleen zakelijk succes brengt maar je vooral ook persoonlijk laat groeien en bloeien.

Wie ben ik?
Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar het hoe en waarom van mijn werk, ondernemerschap en persoon. Daarom vertel ik je hier graag wat meer over mijn achtergrond en wat mij inspireert en bezighoudt.

Zo begon ik
Als twintiger heb ik diverse opleidingen en banen op mijn cv gezet. Zo werkte ik o.a. als groepsleidster met dak- en thuislozen, als praktijkondersteuner bij een verloskundigenpraktijk en op de afdeling personeelszaken van een groot landelijk bedrijf. Leuke banen met uitdagingen, maar ik merkte toch dat ik mijn creativiteit en nieuwsgierigheid er niet in kwijt kon. Tot ik daarnaast startte als ondernemer. Ineens kwamen alle kwaliteiten en interesses die ik heb samen in het ondernemerschap. Eindelijk had ik het gevoel dat over heel veel onderwerpen een beetje weten goed van pas kwam en dat mijn constante stroom van ideeën nu goed gebruikt werden. Ik voel me dan ook als een vis in het water in het ondernemerschap.

Maar dat heeft ook moeten groeien. Want ook al voelde ik dat het ondernemerschap qua inhoud bij mij paste, ik heb wel moeten wennen aan de onzekerheid, de risico’s, het overal zelf verantwoordelijk voor zijn en het ontbreken van structuur. Dat dat went en is gegroeid, blijkt uit de stabiliteit van mijn ondernemerschap dat eind jaren negentig begon.

Ik heb onder andere opleidingen gevolgd in de dienstverlening en loopbaanbegeleiding. Volgde diverse cursussen zoals professional organizer bij het NBPO, behaalde de HBO Bachelor Communicatie en ik volgde de opleiding life coach. 

Ik ben soms ook een vat vol tegenstrijdigheden want ik vind niks leukers dan met mensen samen zijn en samen werken of voor een groep staan, maar ik houd er ook van om me terug te trekken, ideeën uit te werken, te schrijven en concepten te bedenken of tijdens één op één gesprekken de diepte in te gaan. Juist deze verscheidenheid en de afwisseling kan ik kwijt in het ondernemerschap. Met workshops, gesprekken met klanten, tijdens het schrijven van een boek, bij het organiseren van een event of bijeenkomst en natuurlijk bij het bedenken van nieuwe ideeën.


Wil je meer informatie of met me aan het werk? Ik ben ook benieuwd naar jou! Mail me op info@jijonderneemthet.nl of bel me via 06-81197637.

Visie en missie
Ik ben gefascineerd door persoonlijke effectiviteit, persoonlijke ontwikkeling en effectief ondernemerschap. Waarschijnlijk omdat het voor mezelf zo belangrijk is om structuur te hebben. Wat ik in mijn werk merk, is dat het wel of niet succesvol zijn voor een belangrijk deel is gekoppeld aan hoe effectief je bent in je werkzaamheden, of je je kunt focussen, makkelijk kunt kiezen en je echt kunt richten op datgene wat belangrijk is. Of je je bewust bent van je eigen valkuilen, blokkades en overtuigingen die soms wel en soms niet voor je werken.

De uitdaging in ons digitale tijdperk om je vooral te richten op je eigen business en je niet af te laten leiden door ruis en andere ondernemers in je branche kan echt lastig zijn. In jezelf geloven, dat geloof vergroten, vertrouwen op je eigen expertise en je eigen unieke inbreng naar buiten brengen zijn aspecten die doorslaggevend zijn voor succes. En waar ik ook vaak genoeg nog mee worstel. Met focus en het geduld om jouw unieke manier en flow te vinden om in en mee te werken, is mijn missie. Ik wil ondernemers helpen deze effectiviteit te vinden, hun ondernemerschap te vergroten en te geloven in hun droom en doel.

Met mijn werk wil ik ondernemers doordringen van het belang van hun unieke persoonlijkheid, zienswijze en inbreng. Jij als ondernemer voegt een unieke saus toe aan je product of dienst. Eentje waarvoor mensen graag naar je terugkomen omdat ze het nergens anders zo vinden. Voor zzp'ers en het mkb die veelvuldig in mijn klantenkring vertegenwoordigt zijn, vertaald bovenstaande zich ook in het bereiken van:

een gezond uurtarief, investeren in kennis en persoonlijke ontwikkeling en meegaan/ meedenken met nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. 

 

Glossy
Als ondernemer vind ik het geweldig om nieuwe projecten op te zetten en vorm te geven. Niet alleen ben ik de auteur van twee boeken. Ook heb ik drie jaar de Vrouwelijke Ondernemersprijs Drechtsteden georganiseerd en uitgereikt. De laatste twee jaar koppelde ik daar een glossy aan en natuurlijk ga je dan zelf op de cover.

Niet alleen voor mijn eigen projecten loop ik warm, ook aan jouw project voeg ik graag mijn ideeën en waarde toe, zodat jouw droom geen droom blijft maar werkelijkheid wordt. Contact? info@jijonderneemthet.nl